Vakantiehuizen op de Veluwe

Vakantiehuizen op de Veluwe

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Vakantie op de Veluwe

Vakantiehuizen huren op de Veluwe

De Veluwe, een prachtige beboste landstreek die bij vele vakantiegangers bekend staat als een heerlijke vakantiebestemming. De Veluwe is een geliefde bestemming voor een weekendje weg of korte vakantie mede dankzij haar veelzijdigheid. De prachtige natuur met vele fiets- en wandelroutes, gezellige winkelsteden en een scala aan attracties, bezienswaardigheden en musea maken de Veluwe een regio waar iedereen zich thuis voelt. Het aanbod vakantiehuizen op de Veluwe zijn veelal gelegen middenin het bos, in een natuurlijke omgeving of bij het water. Gezinnen, vriendengroepen, drie generatie groepen en verliefde stelletjes, iedereen vindt zijn perfecte vakantiehuis op de Veluwe. Van ruime groepsaccommodatie op de Veluwe, luxe chalet op een vakantiepark tot een karakteristieke boerderijwoning of pipowagen, u vindt het allemaal op de Veluwe! Bekijk snel ons aanbod vakantiehuizen op de Veluwe en kom alvast in de vakantiestemming.

Uw vakantie op de Veluwe middenin de natuur

De Veluwe is, na de Waddenzee, het grootste natuurgebied dat Nederland rijk is. Tevens is de Veluwe het grootste laag-land gebied van Noordwest Europa. De Veluwe staat dus garant voor eindeloze wandelingen en fietstochten door een gevarieerd natuurgebied met vele heidevelden, zandverstuivingen en dennen- en loofbossen. In sommige gebieden kunt u zelfs urenlang wandelen zonder iemand tegen te komen. Nationaal Park Veluwezoom is het oudste Nationale Park van Nederland en omslaat 5.000 hectare aan natuurgebied. Ontdek dit prachtige natuurgebied per voet, fiets of nog leuker per elektrische Veluwescooter. Stap bij het Veluwetransferium Posbank in Rheden op de elektrische scooter en start uw ontdekkingstocht. Rij langs eeuwenoude kastelen, zoals kasteel Middachten of kasteel Rosendael, maak een pitstop bij de gezellige horecagelegenheden, beklim de Emmapiramide of geniet van het uitzicht op één van de uitkijkpunten. Onderweg komt u zeker oog in oog te staan met de Schotse Hooglanders die dit gebied bewonen. In de maanden september en oktober is het zeker een aanrader om de Elsberg te beklimmen en vanuit het uitkijkpunt naar de hertenbronst te kijken. Of bezoek de schaapskooi in Rheden waar iedere ochtend de herder met zijn kudde de hei op trekt. Op de derde zaterdag in juni vindt hier s’ochtends het Schaapscheerfeest plaats. De burgemeester van Rheden overhandigd dan de scheerderschaar aan de herder waarna er aan het scheren van de schapen kan worden begonnen. In Rheden zelf is er een grote markt met veel muziek dans en oude ambachten.

De Veluwe, een vakantiebestemming voor jong en oud

De veelzijdigheid van de Veluwe zorgt ervoor dat dit een vakantiebestemming voor het hele gezin is. Jong en oud vermaakt zich in het Dolfinarium in Harderwijk, BurgersZoo in Arnhem, het Ouwehands Dierenpark in Rhenen of tijdens het aapjes kijken in de Apenheul in Apeldoorn. Breng ook een bezoek aan Paleis het Loo en ontdek hoe de Oranjes hier 300 jaar lang woonden en werkten. Wandel door de net gerenoveerde tuinen van Paleis het Loo. Deze barokke Hollandse tuin is bijna identiek aan de tuin van Koning-Stadhouder Willem II en zijn vrouw die hier woonden in 1684. Vanaf de omringende taluds heeft u het mooiste uitzicht op deze bijzondere tuin. Voor een dagje kunst gaat u naar het Kröller-Müller Museum waar u de schilderen van Vincent van Gogh kunt bewonderen. Met bijna 90 schilderijen en 180 tekeningen heeft het Kröller-Müller Museum de op één na grootste van Gogh verzameling ter wereld. Daarnaast bevat de collectie topstukken van meesters zoals Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Een dagje pret beleeft u in pretpark Julianatoren, met meer dan 60 verschillende attracties. Op zoek naar avontuur? Ga dan naar Klimbos Veluwe in Apeldoorn. De acht verschillende klimavonturen hebben een verschillende moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot 18 meter boven de grond. Verleg uw grenzen en voel uw adrenaline stromen. Daarnaast zijn er een scala aan andere musea, speeltuinen, bezienswaardigheden en attracties die uw vakantie compleet maken. Bovendien heeft de Veluwe vele gezellige steden en dorpen, met een divers winkelaanbod en gezellige horecagelegenheden, die zeker een bezoek waard zijn.

Vanuit uw vakantiehuis naar Nationaal Park de Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe is één van de bekendste natuurparken van Nederland en vanuit uw vakantiehuis op de Veluwe altijd dichtbij. Het Nationaal Park kenmerkt zich door een grote diversiteit aan planten- en diersoorten. Tijdens uw ontdekkingstocht door dit Nationaal Park kunt u, onder andere, zeldzame parelmoervlinders, moeflons en imposante edelherten tegenkomen. Per fiets is dit prachtige natuurgebied het best te bewonderen. Maak gebruik van één van de 1.800 gratis Witte Fietsen en verken de ruim 40 kilometer aan fietspaden. Al fietsend wisselt de omgeving zich af, van loof- en naaldbossen, heidevelden tot aan zandstuiflandschappen. Er zijn verschillende fietsroutes bij het Bezoekerscentrum verkrijgbaar die u langs al het moois wat dit natuurgebied te bieden heeft leiden.

De Hoge Veluwe is ook zeker een aanrader voor de cultuurliefhebber. Zo vindt u hier het Jachthuis Sint Hubertus, één van de belangrijkste gebouwen van Nederland. Dit jachthuis, ontworpen door architect Hendrikus Petrus Berlage, was het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Volg een rondleiding door dit bijzondere jachthuis geïnspireerd op het Engelse country house en met typische kenmerken van de architect Berlage. Het samenbrengen van kunst en cultuur was zeer belangrijk voor het echtpaar Kröller-Müller. Tijdens een wandeling door de beeldentuin van het Kröller-Müller is dit duidelijk terug te zien, maar ook op andere plekken in het Nationaal Park treft u bijzondere kunstuitingen in de natuur aan.

Beleef een heerlijke vakantie op de Veluwe

De vakantiehuizen op de Veluwe zijn dus een goede keuze voor een kort- of langdurige vakantie. Wanneer u nu gaat met familie, vrienden of collega’s, u vindt altijd uw geschikte vakantiehuis! Geniet in de mooiste vakantiehuizen op de beste bestemming op de Veluwe en laat u verrassen door de cultuur, architectuur en de mooie omgeving van de Veluwe.

 

 

 

 

Ruim 20 jaar ervaring

Onze gasten beoordelen ons met een 9,1

Meer dan 3.000 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice +31 521 587 300